Translate

Google+ Followers

::JOM CAKAP SERUPA BIKIN!:::

Assalamualaikum semua!

fast, food, advertising, burger king, whopper, false, tiny, comparison, ads, vs, reality
Pernah ada pengalaman macam ini?
       Ha, Inilah dia lain yg dipamerkan, lain yg dapat!


APA PERASAAN PELANGGAN YA?


Harus lah geram kan!

 Samalah macam produk nak memutihkan  kulit muka yg macam bwh ni. Seperti yg selalu didengari produk A boleh memutihkan kulit muka dalam masa 14 hari. Ha, mustahil ke? Ataupon iklan syampoo, yg selalu dgn trademark 'guna jari pon boleh'!

Walhal, model tu da mmg putih da pon..
YEKE? Baguslah, kalau dapat lurus macam itu.

So, apa siginifikannya testimoni di atas dengan tajuk kita. Eh, kena cakap serupa bikinla kan, melainkan kalau pengiklanan tu 'subject to conditions'..

BEGITU JUGA DENGAN ISLAM

Seperti yang di'associate'kan spt diatas:

Jadi, marilah kita buktikan!! Kita tak hendaklah Islam macam ni:



Yang memang sinonim dgn org Islam!

ada hari-hari tertentu tiba-tiba jalan akan sesak sebab ramai org pergi tpt ini.




Jadi, samalah dgn umat Islam. Kita tak hendaklah sekadar dgn nama islam itu indah, "is the way of life". Kita ini ibarat testimoni kepada org2 luar yang memerhatikan kita. Tingkah-laku kita, cara pergaulan, berpakaian, semuanya diperhatikan dan, kita haruslah tonjolkannya selaras dgn syariat Islam. Tidak sedap didengar jika ada bisikan yang mengatakan "lu, org Islam perangai macam ini ke?" OR " jiran belakang rumah kita tidak puasa kenapa ya". Itulah antaranya. Bulan ramadhan dah nak dekat, jgn pula org Islam buka kedai makan di siang hari untuk org islam makan (It is a simple example, yet it matters).Oleh itu,


Marilah, kita berusaha ke arah yg lebih baik :)


Wallahualam.







No comments:

Post a Comment